مديرعامل پيشين باشگاه سايپا معتقد است براي گروهي شلختگي مالي و بيدر و پيکر بودن نظام اقتصادي فوتبال، مثل آب گلآلودِ مستعد، براي ماهي گرفتن است.
به گزارش هفت چشمه، خليل سپهرسبحاني در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري تسنيم درباره انتخابات پيشروي فدراسيون فوتبال و شرايطي که رئيس بعدي بايد ايجاد کند، اظهار داشت: هر تيمي که براي مديريت فوتبال کشور پا به ميدان ميگذارد، بايد با بالاترين حمايت ممکن چه در سطح سياسي و چه در سطح صنفي، عهدهدار مسئوليت شود. اين همراهي و اجماع و توافق، سنگ بناي تحول و نقطه آغاز يک اراده ملي براي نوسازي سازمان فوتبال کشور خواهد بود.
وي افزود: مسائل مبتلا به فوتبال ملي، مزمن، فراصنفي، عموماً بيقاعده و چند وجهي است، به اين معني که هرکس بناي بر حضور در رأس هرم اين ورزش را دارد، بايد، هم توان همگراسازي اهالي فوتبال و هم به نوعي تجربه کار مديريت کلان در نظام اجرايي را داشته باشد. در اين دوره تعامل با تمام مراجع اجرايي و مديريتي در کنار فعالسازي يک ديپلماسي فرامرزي، ضروري است. به علاوه بايد به احياي ارزشهاي اجتماعي برآمده از فوتبال، مثل همبستگي ملي توجه شود.
مديرعامل پيشين باشگاه سايپا تأکيد کرد: اينکه وضعيت موجود فوتبال کشور مطلوب و ايدهآل نيست، يک حرف است و اينکه شرايط اين ورزش خراب و نا اميد کننده است حرف ديگري. به شخصه نظام مديريت فوتبال را در خور نقد جدي ميدانم، اما آن را نا اميد کننده نميدانم. همه ما وظيفه داريم از تمامي داشتههاي نظام مديريت فوتبال، ولو ضعيف و آزار دهنده و پرانتقاد، با نگاهي اصلاحي و ترميمي، حمايت کنيم که در غير اين صورت روزهاي بدتر و شرايط نا اميد کنندهتري ميتواند پيش روي فوتبال ملي قرار گيرد. برخورد مسئولانه در اين شرايط موضوعي جدي است.
سپهرسبحاني به آشفتگي نظام اقتصادي در فوتبال اشاره کرد و به تسنيم گفت: براي گروهي شلختگي مالي و بيدر و پيکر بودن نظام اقتصادي فوتبال، مثل آب گلآلودِ مستعد براي ماهي گرفتن است، به همين دليل به آشفتگي و بيانضباطي آن اصرار دارند و دلبستهاند و برابر هر اقدام سازنده و اصلاحي مقاومت ميکنند. در مقابل با دوري از رفتارهاي احساسي و کممايه، بايد براي شفافسازي فعاليت اقتصادي در فوتبال به کمک تيم مديريتي جديد شتافت که البته ظرفيتهاي حقوقي، کارشناسي و انساني خوبي در اين سالها ايجاد شده است.
وي ضمن تاکيد بر ظهور نسلي تحصيلکرده، با دانش و متعهد در سطح فوتبال ملي، آن را بنيهاي مطمئن براي توسعه سازمان فوتبال دانست و افزود: بايد با تعريف يک مسير عقلاني، ورود اين گروه به دايره مديريت فوتبال تسهيل شود، کار مهمي که تيم جديد مديريت فوتبال ملي بايد به مثابه فرصت آن را مغتنم شمارد.
مديرعامل پيشين باشگاه سايپا از سياستزدگي در فوتبال به عنوان يک آفت نام برد و خاطرنشان کرد: فوتبال به عنوان يک پديده اجتماعي، بخش قابل ملاحظهاي از ظرفيتهاي سياسي شدن را دارد که بهتر است تيم مديريتي جديد نسبت به سوء استفاده و دستبرد از اين ظرفيت به نفع مصالح ملي، هوشيارانه برخورد کند. متناسبسازي شرايط جاري اجتماع ملي با ضوابط حاکم بر فدراسيون جهاني فوتبال (فيفا) گزاره ديگري است که در کنار فعالسازي ديپلماسي ورزشي از سوي تيم مديريتي فدراسيون فوتبال بايد مورد اهتمام قرار گيرد.
سپهرسبحاني ادامه داد: در اين زمينه کم کاريها، هزينههاي بسياري را براي فوتبال کشور ايجاد کرده است. آسيب بيتوجهي به کار فرهنگي و امر تربيتي در ورزش کشور به شکل عمومي و فوتبال به طور ويژه، در شرايط تازه بايد به فرصتي براي نوسازي اخلاقي و اعتلاي هويتي تبديل شود.
وي تأکيد کرد: نبايد جوسازي عليه فوتبال به گونهاي باشد تا هرگونه جسارت تحول و نوسازي از مدير گرفته شود و اميد به ساختن و بهبود شرايط جاي خود را ناتواني در اصلاح وضع موجود دهد. فوتبال ملي عناصر متعهد و سازنده زيادي دارد و چشم بستن بر آنان نوعي بياعتنايي به داشتههاي انساني و اجرايي است.